دکتر قالیباف
به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمد باقر قالیباف شهردار تهران صبح امروز در حاشیه همایش دومین سالگرد تاسیس سامانه 137 شهرداری تهران که در مرکز همایش های سازمان صدا و سیما برگزار شده بود ، در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران در خصوص اظهارات تند و انتقادی یکی از مداحان معروف تهران در مراسم دعای عرفه درباره گفته ها و اقدامات شهردار تهران و اینکه گفته شده اظهارات اخیر شهردار تهران در واقع نوعی نیرو جمع کردن برای خرج کردن در زمان انتخابات ریاست جمهوری است ، گفت : اجازه بدهید من در این زمینه صحبت نکنم چراکه بارها گفته ام این ها بداخلاقی است که انجام می دهند . من فکر می کنم مردم ما آگاه تراز این افراد هستند .
شهردار تهران تصریح کرد : مردم آگاه هستند . با این بداخلاقی ها چه در جنبه های مدیریتی ، چه در بحث های شخصی و چه در استفاده ابزاری از دین کردن ، کار به جایی نمی رسد .
وی همچنین در خصوص جلسه شب گذشته جبهه متحد اصولگرایان ، اظهار داشت : این جلسه وحدت رویه خوبی را دنبال کرد تا از همه ظرفیت هایی که در مجموعه اصولگرایی وجود دارد بتوانیم استفاده کنیم وطبیعتا تشکیل چنین نشست هایی حول محور همراهی و همکاری و وحدت بین همه اصولگرایان است .
قالیباف در ادامه اظهار نظر در خصوص نتایج جلسه شب گذشته را بر عهده سایر اعضا جبهه اصولگرایان گذاشت و گفت : آنچه مسلم است این مجموعه از یک انسجام و وحدت خوبی برخوردار است و اگر همین روند پیگیری شود مجموعه اصولگرایان در کشور با یک وحدت رویه در انتخابات ، بدون هیچگونه تفرقه ای شرکت خواهند کرد .
شهردار تهران در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران پیرامون بحثی که چندی پیش در خصوص تقسیم استان تهران به چند منطقه و انتخاب یک استاندار برای هر منطقه مطرح شده است و اینکه آیا به اعتقاد شما این تصمیم در مدیریت واحد شهری خدشه ای وارد نمی کند ، گفت : من در جریان این قضیه نیستم اما به هر حال تقسیمات کشوری و سازماندهی تقسیمات کشوری از وظایف دولت است و مجموعه های شهری نیز ضوابط و قوانین خود را دارند .
قالیباف در پاسخ به سوال خبرنگاری که در خصوص سرنوشت گورستان های جدید شهر تهران پرسید نیز گفت : دو محل در شرق و غرب تهران شناسایی شده است . کار در شرق تهران پیش رفته و برخی از املاک و زمین های این منطقه به تملک شهرداری درآمده و نقشه ها نیز آماده شده است . بخش دیگری از زمین ها نیز در اختیارافراد دیگری است که شهرداری باید با آنها مذاکره کند تا بتوانیم برای توسعه گورستان های شهراقدام کنیم .
شهردار تهران تاکید کرد : فکر نمی کنم این یک بحران جدی برای شهر تهران باشد و حتما تا قبل از پایان سال آینده این کار انجام می شود و در حال حاضر نیز مقدمات کار در حال انجام است .
شهردار تهران در پاسخ به سوال دیگری که در خصوص جمع آوری مخازن زباله پلاستیکی از سطح شهر و جایگزینی سطل های زباله فلزی به جای آنها و همچنین بی کیفیت بودن این مخازن گفت : مطالعات کارشناسی و فنی به درستی صورت گرفته و مخازنی که در حال حاضر مورد استفاده قرار می گیرد همگی استاندارد بین المللی هستند و بخشی نیز ساخته شده کشورهای خارجی هستند و همه دنیا از آنها استفاده می کنند .
قالیباف گفت : اگر می بینید که برخی مخازن دچار آسیب دیدگی شده اند این مربوط به بخشی از مخازن زباله است که سرقت می شوند و آنهایی که شکسته می شوند نیز به معنای بی کیفیت بودن آنها نیست بلکه نوع رفتاری که با این مخازن انجام می شود رفتار غیر منطقی است . طبیعتا اگر مخزنی را در جایی بیندارند و خودرویی از روی آن عبور کند هیچ کارخانه ای ضمانت نکرده است که این مخزن هیچ اتفاقی برایش نمی افتد .
وی ادامه داد : اگرچه در صورتی که این مخازن آتش زده شوند به لحاظ مسائل ایمنی هرگز شعله ور نمی شوند اما حتما مشکلات فیزیکی پیدا می کنند طبیعی است که این مخازن را درست نکرده اند که زیرش آتش روشن کنند و بعد هم بگویند چون آتش در زیر آن درست کرده اند پس از کیفیت لازم برخوردار نیست .
قالیباف ادامه داد : اینکه برخی سطل ها فلزی و برخی پلاستیکی است این به نوع تولید زباله در برخی جاها و مناطق بستگی دارد ولی عموما مخازن زباله باید به دلیل مسائل و نکات بهداشتی که لازم است رعایت شود ، غیر فلزی باشند .
شهردار تهران در پاسخ به اظهارات رئیس شورای اسلامی شهر تهران مبنی بر ضرورت حذف واژه بی آر تی از روی اتوبوس های سریع السیر مسیر دپوی شرق به آزادی نیز گفت : مهندس چمران سخن درستی گفته اند و اصل 15 قانون اساسی ما نیز در این موضوع است که باید فارسی را پاس بداریم و قطعا نیز این گونه است . به هر حال واژه بی آر تی . یک کلمه انگلیسی است و باید معادل فارسی سازی شود و یک کلمه مناسب جایگزین شود . اما این وظیفه شهرداری تهران نیست بلکه بر عهده فرهنگستان زبان فارسی است که این کار را انجام دهد و ما هم در صورتیکه آنها این نام را انتخاب کنند آماده هستیم که رعایت اصل قانون اساسی را داشته باشیم .
وی تصریح کرد : اما به هر حال اتوبوس های تند رو و سریع السیر ویژه که در همه دنیا از آنها استفاده می شود را به نام بی آر تی می شناسند و ما نیز باید به دنبال معادل فارسی آن باشیم .
قالیباف افزود : هنوز پیشنهاد آن را به فرهنگستان نداده ایم اما به دنبالش هستیم که یا کلمه " سریع السیر" بگوییم یا" ویژه" و ... یا هر نامی که فرهنگستان انتخاب کند.
قالیباف در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه جوایزی که چندی پیش از سوی شهرداری تهران به تعدادی از شهروندان به دلیل پرداخت به موقع عوارض اهدا شده بود بر چه مبنایی صورت گرفت است ، گفت : ما در همان ابتدای سال اعلام کردیم که هر کس سر وقت و به خصوص یکجا مجموعه عوارض خود را پرداخت کند در نهایت قرعه کشی کرده و از بین همه آنهایی که عوارضشان را سر موعد پرداخت کرده اند به تعدادی از شهروندان جایزه می دهیم .
وی ادامه داد : حدود 321 هزار نفر از صاحبان ملک هایی که سرموقع عوارض خود را پرداخت کرده بودند ( چون ما بر اساس کد های ملک قرعه کشی را انجام دادیم ) در قرعه کشی شرکت داده شدند منتها از آنجا که امکان حضور تمام 321 هزار نفر نبود حدود 1500 نفر را به قید قرعه از تمام مناطق انتخاب کردیم که بیایند و در مراسم قرعه کشی ما شرکت کنند و جشنی که شب عید قربان در سالن همایش های رازی داشتیم برای شهروندانی بود که به نمایندگی از آن 321 هزار نفر حضورداشتند .
شهردار تهران افزود : بر اساس قرعه کشی صورت گرفته به 22 نفر پراید ، 1000 نفر سکه و 100 نفر وام تعلق گرفت .
دکتر قالیباف در پاسخ به این سوال که فکر می کنید سامانه 137 تا چه حد توانسته اعتماد شهروندان تهرانی را به شهرداری جلب کند ، گفت : 137 توانسته اعتماد مردم را جلب کند البته ما نمی توانیم هیچ وقت ادعا کنیم که همه مردم صد در صد از 137 راضی هستند اما اگر با یک نگاه تخصصی به موضع نگاه کنیم باید گفت که چون 137 همه درخواست های مردم را می گیرد اما فقط 18 آیتم کاری است که در یک مدت 24 ساعت باید انجام دهد و بسیاری از درخواست های شهروندان که بالغ بر 1000 درخواست در مجموعه 137 است طبیعتا در شبکه کارشناسی رفته و بر اساس کار کارشناسی و برنامه دراز مدت انجام می شود . اما در بخش خدمات فوریتی که 137 انجام می دهد در حال حاضر 70 درصد رضایتمندی مردم به دست آمده است .
شهردار تهران افزود : اما اگر بخواهم 137 را نقد کنم مهمترین نقد به مجموعه 137 عدم اطلاع رسانی شفاف و دقیق و فرهنگ سازی و آموزش برای مردم است که چگونه از 137 خدمات بگیرند . اگر این کار ساماندهی شود و رسانه های گروهی ، صدا و سیما و صدای شهر به شهرداری تهران کمک کنند انصافا کارایی 137 بالاتر از این خواهد شد چراکه ظرفیت کار وجود دارد و چگونگی استفاده از این ظرفیت و به خدمت گرفتن 137 مهمترین موضوع است .
وی تصریح کرد : اگر شهروندان درست از 137 خدمت بگیرند کارایی ما هم در مجموعه شهرداری بهتر می شود و بنده نیز راحت تر می توانم وضعیت را کنترل کنم و طبیعتا خدمات واقعی به مردم ارائه می شود.
منبع: سایت هوادار